Wednesday, June 4, 2014

GAMLA BILDER - EN DEL AV HISTORIA

Jag bara älskar när kunder kommer in med gamla svart-vita bilder och vill gärna ha förstoringar eller flera kopior att ge bort. Det betyder att bilder har ett historisk värde även idag. Vad finns det bättre än att hålla i handen en del av en familjehistoria? Jag få verkligen se alla möjliga bilder oftast är det familjemedlemmar som poserar framför en stuga. Allt i svart-vit, allt öppet för egen fantasi vad det gäller färger. Man kan drömma sig bort och fantisera en massa historier om dessa människor.Nuförtiden kommer folk in med bilder från 60-70 tal som de vill digitalisera och lägga ut på Facebook, som en slag revival på de goa gamla tider.

Många gånger finns det bilder med repor. I de flesta fall är det inga problem att ta bort de med hjälp av Photoshop. Att gå in i detaljerna och försöka förvara och tänka sig ut (fanns det en rynka där eller inte)? I de allra värsta fall av bildskador så samarbetar jag med min kollega Péter Orincsay som är en otrolig duktig retuschör vad det gäller precis då gamla krigsbilder.
Han är genuin intresserad av gamla kameror och svart-vita bilder och en av de bästa färgsättare av krigsbilder som får liv med många timmars arbete och rechercher - www.tuzkereszt.com

Ta fram era gamla bilder, sätt er ner och njut, förklara era barn hur det var en gång i tiden och vet ni inte det, hitta på en rolig historia för de.


No comments:

Post a Comment