Wednesday, September 30, 2009

TANGO COUPLE


You take an amazon from America, you mix it with an IT man, you put them on a dance floor and you get out this!!

Ladies and gentlemen it was not simply a portrait shoot today but I had the honour to take pictures for their engagement of Andrew and his wonderful fiancé, soon Miss Andrew D. (or is it misses, I always confuse that).

From the first classical portrait pictures to these ones at the end of the session. When they started dancing in the studio I knew it was there I had to take the pictures that had passion and love all together.
It was a creative moment for me as well and I thank you for giving yourself with your energy in front of my camera. I wish you all the best for the future!!




LILLA IDA


Efter Camilla med familjen var det dags för lilla Ida, 1 1/2 år att kliva in i studio eller kanske ska man säga klättra in i baljan. Valde den bruna bakgrunden med en gul filter som matchar kykling klänningen och ger en varm ton till hela bilden.

Ida var riktig duktig och allt gick jättesnabbt och lekfull. Smile smile smile, barn är och kommer alltid vara underbara.
Och visst heter man Ida så ska man vara lite busig även och speciellt kanske med fotografen!

CAMILLA


Igår var det ett maraton av fotograferingar. Bland de kom Camilla med familjen mamma Ellen och bror Stig.

Camilla har otroligt långt hår, vilket jag tycker är väldigt speciellt, jag ville fånga det på bild men bevara en fin pose. Och då kom fläckten igång och vi valde att lägga håret på den ena sidan. Med hjälp av fläckten blev det sen denna effekten på hår som jag tycker ger bilden något speciellt.

Som vanligt var det roligt att fotografera och fånga alla på sitt speciella sätt.

För denna bilden har jag använd bara en blixt snett framifrån och en gråbakgrund med lite extra belysning.

Tuesday, September 29, 2009

SKRATT SKRATT SKRATT


Oj vad roligt det var under helgen på Allum. Ett litet studio har vi byggt och en gammal väska full med rekvisita har varit barnens leklåda. Så många hattar, näsor, glasögon och annat fanns det att välja inför gratis fotografering.

Här och där fanns det några vuxna som vågade ta ut svängen och var med på en galen stund.
Jag har fortfarande ont på käken så mycket har jag skrattad!-

Efter helgen var jag helt slut och tog mig friheten att ta ledig på måndag för att vila ut ordentligt.

För att denna vecka verkar det vara fullbokat redan nu (smile smile).

Thursday, September 24, 2009

HÖNÖ


Hittade bland mina sommar bilder lite fiskebodarna från Hönö.

Bilderna togs i samband med att jag behövde lite Bohuslän bilder för att smyka mitt lilla B+B som jag har i Bergsjön. Där finns det två fina rum att hyra ut och där kommer att finnas bland annat, blommor och havsmotiv.

Hemsidan till B&B är inte klart och hoppas att göra den under vintern, redo för nästa sommaren.

Wednesday, September 23, 2009

GOING HOME


So far so good, it has been a quite day, got a new job that will start tomorrow at 08.30 in a school and now I am off for a movie at Hagabion, a french movie.

Before I leave I just want to put out a picture of one of the hundred cats I photographed on Samos. Cats everywhere!!

So, Au revoir, à demain

SKRATTFEST på Allum


Återigen kommer vi att vara under en helg på Allum och fotografera alla som vågar att klä ut och spexa sig!
Välkommen

Tuesday, September 22, 2009

BARNBARN PARAD

EN STOR KRAM


I lördags var det inte bara en utomhusfotografering med även en rejäl familjefotografering i studio. Mina två elever i italienska, Lolle och Gunvor kom med sina fyra barnbarn. Det var riktig roligt och det fanns mycket kärlek att visa.
Efter några "traditionella" bilder så fick alla ta en hatt eller något från rekvisita hörnan och posera med det. Coola vad?

Monday, September 21, 2009

FAMILJE PORTRÄTT UTOMHUS


Let's go .... sopbobblarna i handen sticker lilla Amanda iväg framför oss. Vi ska snart fotografera hela familjen.

Det är en vacker lördag morgon på Humlebadet i Jonsered där vi har bestämt att fotografera hela familjen. Amanda, Evelina, mamma och pappa. För två år sedan var de alla i studio, nu ville de ha lite mer actionbilder.


Ja då, ingen fara, då är det bara att hoppa från brygga.


Vem har inte rullat ner sig på en gräsmatta när man var barn? Här lilla Evelina på väg.
Jag testade innan, och jag måste säga det var inte så roligt som när man var barn, hela världen vände sig, men så rullade jag en aning tillbaka. Resultat.....gräs på min rumpa och ben och mycket skratt.

Jag gjorde av bilden en liten mer konstnärlig variant. Tyckte om den nästan svart-vita färgen, de höga konstraster och den fyrkantiga formen på bild.



Nyfikenhet är något många vuxna glömmer bort. Men här har vi ett levande exempel hur barn kan vara nyfiken och busiga samtidigt. Sticka in huvudet i objektivet, kanon, fotograf Cornelia har det svårt att hålla sig från skratt.

Tjejerna och föräldrar har klarad vår två-timmars fotografering suveränt, tack också vare mamma Malin som hade med sig go fikabröd och kaffe. Och vädret var ju suverän, nästan lite för mycket sol för min smak. Men man ska inte klaga.

Saturday, September 19, 2009

SPACE BELLY 2009


Igår så vet jag inte riktig vad jag hade, men under fotograferingen med Johanna, Marcus and The "X" baby kände jag en kosmisk kraft. Ibland så undrar jag varför jag får vissa visioner när jag fotar. Men det är bara att ta de emot och köra.

Här två av de kosmiska bilder... känns lite som planeter och tjärnor, solkraft, osv.
Nu är jag väldigt nyfiken att se vem som gömmer sig bakom Johannas mage.

Friday, September 18, 2009

THE LARSSON's

Min föredetta Praktikant Pontus kom med hela familjen innan jag åkte till Samos för att ta lite porträttbilder.Vad jag tyckte häftig var att alla hade en annan färg på t-shirten som gjorde att det blev riktig riktig colourfull.

Och då fick jag idéen att göra en blomma bestående av fem olika färgade blad/människor.

This are The Larsson's

Men "lille" Pontus fick en alldeles egen porträttbild också och den blev såhär!


Vad säger du Pontus?

BACKSTAGE


Foto: Jasper Wärff, Make It Work

Idag så fick jag från min kollega Jasper lite bakstage bilder från en av bröllopsfotograferingar vi hade under sommaren.
Alltid kul med sådana bilder, så om det finns folk därute som har bilder när jag håller på att fota, så tar jag gärna emot de, även om de kan vara pinsamma.

Foto: Jasper Wärff, Make it Work

Thursday, September 17, 2009

MAMMAMAGEN


Hej allihopa,

jag är nu tillbaka från Samos och jag lovar att lägga ut snart några bilder.

Idag tillbringade jag min första dag att reda ut saker, e-mail och telefonsamtal samt några bilder som skulle göras klart för kunder. Bland dessa bilder den här annorlunda magbilden på Lotta.
Den är så annorlunda att den stack ut från alla andra och fick en röd färg istället för att vara svart/vit som resten på cd-skivan. Jag ser det mer som en artbild och har lagt den röda färgen som symbol för kärleken.

Tuesday, September 8, 2009

EN KICK I KARRIÄREN



Det var 2002 tror jag när jag hamnade på YFO's gamla lokaler på Gamlestaden.

På den tiden assisterade jag fotograf Peter Nyitray med flera modellfotograferingar för en nystartade agentur.

Jag hade inga erfarenheter alls vad det gällde människor eller modellfotograferandet och testade mig fram genom alla modellerna som var inbjuden. Det var en massfotografering, av kvalitén kunde man inte prata, det var bara hej, fota 5 minuter, byta, fota nästa 5 minuter byta och 5 minuter till. 20-25 modeller per dag var det minst och man var helt slut, men så lärda jag mig och jag upptäckte att det var något jag kunde tänka mig att göra i framtiden.

Tills Andreas A. kom framför min kamera. Som 18 åring, lång, blond en ung man som redan då såg ut som den svenska manliga symbol i mina ögon. (för de som inte vet så är jag uppvuxen i södra Schweiz och där finns inte många blonda och långa människor).

Andreas kastade sig framför min kamera, vände sig, gav mig sådana blickar som lät min fotograf hjärta bara slå och jag var borta.....jag bara undrade..."varifrån kommer han?" Jag bleb kär i mitt yrke. Jag älskade att stå där och fotografera honom och alla som kom efteråt. För då hade det hänt något i mig.

Nu visste jag att jag ville fota modeller och manliga. Det var Andreas som gav mig kicken för att hela detta skulle börja. En press på stackars Andreas men så var det.

Jag fick aldrig nog att fotografera honom. Det var och är så häftig.

Det dröjde inte länge att jag fragade honom om jag kunde fotografera honom för min egen skull ute, med andra modeller tillsammans.

Fiskebäck 2003 (tror jag) släpte jag Andreas och Susanna till stranden och vi tog riktig häftiga bilder. Varje gång jag fotar Andreas är det som jag överträffar mig.

Så har det varit i lördags också.

Fiskebäck 2009 . Efter så många år. Jag längtade efter fotograferingen och hoppas att vädret skulle hålla. Solen kom fram till och med och det var som alltid. Lätt, roligt, givande och en ny kick.

Andreas tack, du är underbar. Om bara hälften av alla italienska män skulle vara så ödmjuk som du! Du är proffsig och kunnig och du backar inte för något. Det är alltid roligt och det var säkert inte sista gång vi jobbar ihop.


En liten roligt bild med Linda-Marie Karlsson (make-up artist) och sambo Kåre (assistent) i bakgrunden som jag tackar för all hjälp.



ANDREAS


Som fotograf så har man sina favoriter när man fotar.
Bland mina personliga favoriter finns det ANDREAS B. en otroligt snäll och trevlig norrlänning. Jag började fotografera Andreas för många år sedan och har blivit sedan dess en återkommande manlig modell framför min kamera.

I somras var han utvald till en fotografering vid en sjö och innan vi satt igång med sminkningen tog vi snabbt några bilder utanför min väninnas lägenhet i Norsesund.

Jag tycker väldigt mycket om denna blommiga bakgrund (den feminina sidan) och den mannliga vackra kroppen (den maskulina). Visst ska YING och YANG vara med all the time!!

THE PERUAN MAN


When Renzo came to my studio for a casting we talked about his hobbies and of course I wanted to know where he came from. "Peru" he answered. Olà, perfect. My photomind worked for a few seconds and ready was the picture in me. Poncho, strong colours and rocks. Not that we have in Gothenburg high mountains but there are rocks, very well known to all the climbers in Utby.

There we went for the photoshoot. We didn't thought we would make it on saturday coz. it has been raining all the morning. But then suddenly after Linda-Marie Karlsson was done with the make-up in the studio, we came out and it stopped, just like that!

Here is one of my favourite pictures. I just love the contrasts, the colour of the skin with the poncho, the grey rocks with the green musk and the blue jeans.

Monday, September 7, 2009

TRY OUT


Try out är ett paket som jag har tagit fram för alla de som vill testa att vara modell.

Emelie fick från sina föräldrar detta paket som födelsedagspresent.

Madeleine Karlsson sminkade.

Emelie har en otroligt kroppskontroll då hon super träna skridskoråkning (rätta mig om jag skriver fel).

Denna röda bakgrunden gör att Emelie kommer fram riktig bra. För att ta den bilden så tänkte jag på Marilyin Monroe och ville ha den känsla i håret.
Det var även för Emelie första gång framför kameran på det sättet men jag måste säga att hon klarade det suveränt.

Thursday, September 3, 2009

BRÜKO


There isn't one single day I don't learn something new. On todays photoshoot the most of the ukulele owners had an Ukulele of the german brand BRÜKO.

This particular Ukulele was built after the founder of the Ukulele Club in Göteborg and it's called: "Nimrod Twin".

Check it out at http://www.brueko.com/

UKELIRARNA


Äntligen har jag börjat med mitt nya projekt "THE UKULELE & CO.".

Bandet UKELIRARNA kom först i studion. En trevlig och glad gäng på fyra.
Lasse (den busige), Margaretha (den allvarliga), Ulla (den "gå in för" tjejen) och Britt-Marie (teater-apan).

Det var ett nöje att fotografera alla med sina alldeles speciella ukulele och jag ser framemot alla kommande fotograferingar.
För de som är intresserad av Ukulele så kan ni gå in på www.ukulele.nu Göteborgs och Sveriges och Europas största Ukulele klubben (tror jag).
Finns det där ute folk som har en Ukulele så ber jag er att kontakta mig snälla, vill gärna fota så många Ukulele ägare som möjligt, liten som stor, man som kvinna!!

Tuesday, September 1, 2009

PALERMO

There we go, during my week in Sicily I had the opportunity to spend a few hours in Palermo.

While driving with the car from one place to another we passed by this "office" where you can renew your license, order carplates and do anything that has to do with official papers for your car. This is indeed the most modern office I have ever seen.


CAR AGENCY IN PALERMO - 2009
I wanted as well to share with you this other picture. It's a fleamarket, closed for the day. I liked the light coming in at the end of the road and giving the sensation of old, used but mistic for some reason. As well you could place this street nearly anywhere in the world at least in a country where it's warm, due to the trees.
I would have loved to be there when open.